Onthulling urban art en opening expositie Hang Out

De afgelopen maanden heeft De Kapsalon met verschillende jongeren workshops gedaan in Haarlem-Oost: fotografie en urban art. Op zaterdag 6 juli en zondag 14 juli worden de resultaten van deze workshopseries gepresenteerd.

Hang Out – Urban Art

Op initiatief van De Kapsalon, vanuit het Slachthuis en in samenwerking met 37PK heeft kunstenaar Munir de Vries samen met jongeren het Slachthuisterrein nieuw leven ingeblazen. Met workshops graffiti en ontwerp bedachten zij objecten en schilderingen die op diverse plekken op het terrein en aan het Slachthuis zijn aangebracht.

Op zaterdag 6 juli om 17.00 uur is de onthulling bij de objecten op het Rockplein (aansluitend aan de Open Dag van het Slachthuis).

Hierbij wordt ook meer bekend gemaakt over het vervolgtraject, Urban Design. Hang Out is onderdeel van het project Hang Out, Dug Out – Jong in Oost van stichting Kapsalon. Na de serie workshops Fotografie en Urban Art met jongeren gaat eind van de zomer de laatste serie van start. Samen met een professionele kunstenaar gaan de jongeren hun ideale plek om te chillen ontwerpen en een prototype maken.

Iedereen is welkom bij de feestelijke onthulling door wethouder Bas van Leeuwen, portefeuillehouder van onder andere Jeugd en Haarlem-Oost.

Hang Out – Jongeren fotograferen hun Haarlem

De afgelopen weken heeft tevens een diverse groep jongeren uit Haarlem (Oost) een fotocamera meegenomen als zij op stap gingen. Naar school, werk, op stap met vrienden, een feestje vieren, maar ook in hun dagelijkse woonomgeving.

Zij legden hun leven vast, overdag en vaak ook in de nachtelijke uurtjes. Met begeleiding van professioneel fotograaf en initiator van een tal van Kapsalon-activiteiten Marisa Beretta leerden zij in korte tijd belangrijke kneepjes van het vak en ontdekten hun individuele talenten en stijl.

In de expositie Hang Out, te zien van 14 juli t/m 4 augustus in de projectruimte van 37PK, nemen zij de kijkers mee in hun leven. Het is onderdeel van het project Hang Out, Dug Out - Jong in Oost van stichting Kapsalon.

Bestuursvoorzitter van onder andere Bevrijdingspop Haarlem, directeur van het VSBfonds en oud-burgemeester Bernt Schneiders zal de tentoonstelling bij 37PK openen op zondag 14 juli om 16.00 uur. De expositie loopt t/m 4 augustus.

Open: donderdag t/m zondag 13-17 uur, gratis entree

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden