Opening Stories & Vibes - Illustratie Biennale

Vrijdag 9 juni van 17 tot 20 uur opent bij 37PK de tentoonstelling Stories & Vibes - Fraaie Staaltjes Muziek x Illustratie. Kunstenaar, illustrator en DJ Gees Voorhees draait plaatjes!

Illustraties kunnen bij uitstek een binnenwereld verbeelden, terwijl muziek de binnenwereld roert en tot de verbeelding spreekt. De kruisbestuiving tussen illustratie en muziek staat centraal in de tentoonstelling ‘Stories & Vibes – Fraaie Staaltjes Muziek x Illustratie’, van 9 juni t/m 6 augustus te zien bij 37PK, Platform voor Kunsten in Haarlem. Met werk van zeven Nederlandse illustratoren en kunstenaars in samenwerking met diverse andere makers.

Terwijl er veel illustratoren en kunstenaars zijn voor wie muziek belangrijk is, als inspiratie of als gezelschap tijdens eenzame atelieruren, gaan sommigen een stap verder. Zij maken muziek hun onderwerp of tonen de symbiotische relatie tussen illustratiekunst en muziek, waarbij beide kunstvormen elkaar versterken en aanvullen. In de tentoonstelling Stories & Vibes is een aantal bijzondere projecten en samenwerkingsverbanden bijeengebracht rondom die gouden band tussen muziek en illustratie. Terwijl de liefde voor muziek de illustratoren verbindt, lopen hun favoriete genres wijd uiteen. Van punk tot retro-disco, en van hip hop tot blue grass.

Lees meer ...

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden