Hedendaagse kunst voor iedereen

37PK biedt educatieve activiteiten voor verschillende doelgroepen. In onze workshopruimte verwelkomen we onder meer schoolgroepen die hedendaagse kunst in de praktijk ervaren!

  • Meet Art Now - kunsteducatie voor het onderwijs
  • ARTCORE - kunstprogramma voor jongeren
  • Publieks- en kinderactiviteiten bij onze tentoonstellingen
  • Studio37 - coaching en reflectie voor kunstenaars

Ben je geïnteresseerd in onze educatieve activiteiten? Neem dan contact op via educatie37pk@gmail.com, dan bespreken wij de wensen en mogelijkheden van bezoek.

Meet Art Now is een programma over hedendaagse beeldende kunst voor groepen uit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO binnen en buiten Haarlem. Onze kunstdocenten bieden aan de hand van duidelijke kaders een toegankelijke instap om hedendaagse kunst te leren kennen en begrijpen.

See, think, wonder!

Een dynamische inkijk in de bloeiende hedendaagse kunstscene van Haarlem, speciaal voor het onderwijs.
Op zoek naar mooie hedendaagse kunst activiteiten met de klas? Meet Art Now biedt het antwoord!
In Haarlem bevinden zich op kleine afstand van elkaar vier verschillende kunstinstellingen: Nieuwe Vide, De Hallen, De Vishal en 37PK. Meet Art Now is de perfecte oplossing voor het organiseren van een complete kunstexcursie voor zowel kleine als grote groepen leerlingen. Eén aanspreekpunt, minder organisatie voor de docent en maatwerk mogelijk.

MEET ART NOW
Meet Art Now is een programma over hedendaagse beeldende kunst voor groepen uit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO binnen en buiten Haarlem. Onze kunstdocenten bieden aan de hand van duidelijke kaders een toegankelijke instap om hedendaagse kunst te leren kennen en begrijpen. We moedigen leerlingen aan vanuit hun eigen positie naar hedendaagse kunst te kijken. Ze beleven, oriënteren zich, voeren uit, discussiëren en reflecteren. Iedere instelling heeft zijn eigen, unieke karakter, waarop tijdens de bezoeken en verdiepende workshops ook wordt ingehaakt.

HEDENDAAGS
Hedendaagse kunst is beeldende kunst van 'nu'. Hedendaagse kunst weerspiegelt meer dan ooit actuele sociale, politieke en maatschappelijke onderwerpen en kan daardoor dichtbij de leerling staan.

HAARLEM
Haarlem is een stad met een rijke culturele historie, al sinds het begin van de 17de eeuw is Haarlem een bruisende kunststad. Trouw aan deze traditie heeft Haarlem ook tegenwoordig een bloeiende kunstscene met bijzondere musea, initiatieven en kunstruimtes.


Programma Meet Art Now


INTRODUCTIELES IN DE KLAS
Voorafgaand aan een Meet Art Now-bezoek bieden wij een klaarstoom-cursus in de klas aan. Een Meet Art Now-docent zal in de les een brug slaan tussen de hedendaagse kunst die in Haarlem te zien is en de verwachtingen en kennis van de leerlingen.

BEZOEK DE LOCATIES
Bezoeken kunnen opeenvolgend of gelijktijdig door meerdere groepen gevolgd worden. Bezoek met je klas, of een hele jaarlaag, hedendaagse kunst in Haarlem. De totale capaciteit in een dagdeel is 120 leerlingen. De bezoeken duren 1 tot 1,5 uur en kunnen variëren tussen een walk & talk en intensieve workshop. Meet Art Now denkt met de docent mee en biedt een programma op maat voor iedere leeftijdsgroep en niveau.

PRAKTISCHE INFO & CONTACT
info@meetartnow.nl
www.meetartnow.nl

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernard Cultuurfonds:
Cultuur Stimuleringsfonds Haarlem:
Stichting ZaBaWas:

Artcore: een Haarlems jongerenplatform en vrijetijdsprogramma rond hedendaagse kunst en vormgeving.

Wij willen met ARTCORE een platform bieden waarin jongeren hun talenten ontwikkelen en een podium krijgen voor hun kijk op de wereld.
ARTCORE is mede ontwikkeld door Haarlemse jongeren, zij hebben ons geadviseerd en geholpen met het bedenken van een naam, het ontwikkelen van een nieuw programma en zij hebben ons geholpen om een poster te maken voor de werving die aanslaat bij de doelgroep. ARTCORE 2022-2023 wordt gesponsord door Gemeente Haarlem en J.C. Ruigrok Stichting. Mochten er jongeren zijn die graag deel willen nemen aan het programma, maar niet de middelen hebben die kunnen aanspraak maken op het Jeugdcultuurfonds Haarlem.

Aanmelden voor de kennismakingsdag? Mail naar: artcorehaarlem@gmail.com.

Kosten: € 300,- voor een programma van 20 weken. Mochten er jongeren zijn die graag deel willen nemen aan het programma, maar niet de middelen hebben die kunnen aanspraak maken op het Jeugdcultuurfonds Haarlem.

Het Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds Haarlem geeft kansen aan kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een cultuurinstelling of sportvereniging. Tekenen, dans, muziek, theater, voetbal, judo en nog veel meer, het Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds betaalt de contributie en in bepaalde gevallen de attributen. Voor cultuur is dat maximaal € 450,- en voor sport is dat maximaal € 225,-.
De aanvraag wordt ingediend door de intermediair op school, bij een sociaal wijkteam, CJG of de huisarts. Wil je meer informatie? Neem contact op via de mail: haarlem@jeugdsportfonds.nl.

i.s.m. 37PK en Nieuwe Vide

Facebook: https://www.facebook.com/artcorehaarlem/
Instagram: https://www.instagram.com/artcore_haarlem/
YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCJD1XkjkzNF2lOthBbTzj6g/featured

Met dank aan: Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, Gemeente Haarlem en J.C. Ruigrok Stichting

Nieuw educatief aanbod bij tentoonstelling Ook samenwerking met kunstacademie En bijzondere workshops bij Studio37