Nieuw educatief VR aanbod

Naast de tentoonstelling VRSVP - Horizontal living & Virtual dreaming, met werk van kunstenaars Maria Mombers, Valentina Gal en Ytje Veenstra, werkt 37PK aan een nieuw educatief aanbod voor scholieren, jongeren en kinderen rondom virtual reality.

Marianne Hotske Hamersma ontwikkelt samen met Ytje Veenstra en VRcafe een educatief programma voor Meet Art Now waarin middelbare scholen kennismaken met 3D-tekenen in de virtuele wereld waar de mogelijkheden oneindig lijken. De workshop kan eind dit jaar geboekt worden via www.meetartnow.nl

De workshop ‘Create ur ParadiZ’ van Maria Mombers kan geboekt worden door scholen tijdens de tentoonstelling, dus tot eind oktober. Mail info@meetartnow.nl voor informatie. 

Op vrijdagmiddag 23 oktober komt het VRcafe op locatie bij 37PK voor DoodleVR! Een klassiek woordraadspel waarbij een persoon een afbeelding tekent in virtual reality en de teamgenoten moeten raden wat er wordt getekend. Geschikt vanaf 6 jaar, aanmelden kan via info@meetartnow.nl.

Jongerenprogramma ARTCORE

De werving voor ARTCORE is ook gestart! ARTCORE is een hedendaagse kunst- en designplatform voor jongeren in Haarlem. Vijftien jongeren tussen de 14 en 19 jaar krijgen de kans hun talent op het gebied van hedendaagse kunst te ontwikkelen en te presenteren bij 37PK en Nieuwe Vide onder begeleiding van professionele kunstenaars, makers en designers. Aanmelden kan via: artcorehaarlem@gmail.com.

Deze tentoonstelling met educatieprogramma’s en ARTCORE worden mogelijk gemaakt door de driejarige programmasubsidie van Gemeente Haarlem. Met dank aan Nieuwe Vide voor de technische ondersteuning.

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden