Filmmiddag STUDIO37

Volgens traditioneel gebruik van Studio37 werd er bij het begin van het nieuwe jaar een filmmiddag georganiseerd voor en door de deelnemers van Studio37.

De filmmiddag houdt in dat de Studio37 deelnemer/ kunstenaar digitaal materiaal meeneemt om te laten zien aan de anderen. Het filmmateriaal heeft een relatie met het eigen werk; deze relatie wordt na of tijdens het tonen uitgelegd. Het digitale materiaal kan gaan over een andere kunstenaar: zo hebben we een keer een documentaire (deel) gezien van een oudere Amerikaanse kunstenaar Aldwyth (De duizelingwekkende wereld van Aldwyth, Olivia Stone), die hele grote bomvolle collages maakte in haar cirkelvormig huis in de bossen. Het kan gaan over de natuur (de wonderlijke wereld van micro organismen van Jan van IJken, Plankton, hebben we voor bij zien komen), over techniek, over Middeleeuwse kloosters en handschriften, over de relatie tussen muziek en kunst (Gargosian Gallery, New York), en nog veel meer. Het gaat nadrukkelijk over de betekenis die het heeft voor het eigen werk; dat is de functie van deze filmmiddag, een boeiende uitwisseling waarbij iedereen geïnspireerd raakt.

Foto: Guido van der Werve, Nummer Negen, the day I didn’t turn with the world; HD video; geografische Noordpool; 2007

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden