Vol22 atelierbezoek Martijn Petrus

Deelnemers van Studio37 gingen op atelierbezoek bij Martijn Petrus, de huidige resident van ons gastatelier Vol22, en spraken over zijn werk, de komende duotentoonstelling met Marianne Hotske Hamersma Sometimes you look into a tube and there’s nothing in it en andere afgeronde, lopende en toekomstige kunstprojecten.

Binnen zijn praktijk laat Martijn Petrus een fascinatie zien voor de manieren waarop we binnen onze maatschappij omgaan met natuur en hoe dit binnen ons dagelijks leven vorm aanneemt. Hij verdiept zich in verschillende, elkaar overlappende onderwerpen, zoals milieubewustzijn/conservatie, (eco)toerisme, lifestyle/branding en natuurwetenschap. Dit onderzoek brengt hij samen met zijn eigen dagelijkse observaties met als doel een beeldtaal te creëren die de eigenaardigheden van onze relatie tot de natuur belicht. Martijn Petrus werkt binnen verschillende disciplines en combineert vaak binnen hetzelfde project werken die zowel spelenderwijs als conceptmatig tot stand gekomen zijn. Gedurende zijn verblijf in het gastatelier VOL22 van 37PK maakte hij enkele nieuwe werken voor de komende tentoonstelling Sometimes you look into a tube and there’s nothing in it, te zien van 3 februari t/m 19 maart.

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden