Artist-in-residence Kimball Gunnar Holth

In augustus is een nieuwe gastkunstenaar gearriveerd in Haarlem. De Australische kunstenaar Kimball Gunnar Holth zal tot november in de artists residency DOC4 aan het werk gaan en een tentoonstelling bij 37PK voorbereiden.

Sinds enige tijd beheert 37PK een nieuwe artist-in-residence locatie in Haarlem aan de Scheepmakersdijk. In DOC4 Artist Residency kunnen (inter)nationale kunstenaars en artiesten op uitnodiging van 37PK een periode in Haarlem werken en verblijven. Er zal ook een programma worden opgesteld waarbij er regelmatig kleinschalige publieke activiteiten gaan plaatsvinden. 37PK werkt hierin samen met o.a. Nieuwe Vide en Frans Hals Museum.

Het afgelopen jaar is al een kleine start gemaakt met verblijven van kunstenaars. 37PK ontving hier de Amerikaanse urban artist Gaia die muurschilderingen heeft gemaakt in Schalkwijk, de Eritrees-Ethiopische schrijver Sulaiman Addonia in het kader van het CityBooks project en de Italiaanse kunstenaar Luca Grimaldi voor een tentoonstelling bij 37PK. Nieuwe Vide nodigde Harun Morrison uit voor een expositie en Frans Hals Museum de Lloyd Corporation (Ali Eisa en Sebastian Lloyd Rees) voor een museale opdracht. Recentelijk was de Britse kunstenaar Robert McNab te gast in het kader van de tentoonstelling van The World of Janczyk & Karnicki voor de Stripdagen Haarlem, te zien bij 37PK in juni en juli.

Kortgeleden is de volgende gastkunstenaar van 37PK gearriveerd, Kimball Gunnar Holth, die van augustus tot november in DOC4 zal werken aan een solotentoonstelling, te zien bij 37PK in november en december. In elke studio is er een moment dat een kunstwerk op het punt staat te worden voltooid. Zodra de kunstenaar heeft besloten dat het werk klaar is, is het kunstwerk ontstaan. De spanning tussen het work-in-progress (met het einde in zicht) en het kunstwerk als finaal eindresultaat is het startpunt van de Australische kunstenaar Kimball Gunnar Holth.

Met zijn houding om het eindresultaat op te schorten brengt Holth een groep werken samen die misleidend en zelfs verwarrend is. Het visuele resultaat roept vragen op over het werk, het proces en het plaatsen van kunstwerken in een witruimte van een galerie of museum. Kimball deed zijn MFA bij het Frank Mohr Institute in Groningen.

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden