SPEAKING OF: Een avond over Het Teken en De Taal én de nalatenschap van Seth Siegelaub

Een avond over Het Teken en De Taal én de nalatenschap van Seth Siegelaub.

  • Talk
  • 24 maart 2022

SPEAKING OF: Een avond over Het Teken en De Taal én de nalatenschap van Seth Siegelaub

Met bijdragen van Lex ter Braak, Lucas Hoeben, Eva Pel, Maria Barnas, Hilke Walraven en Joost Pollmann

Kunstenaars:

Lucas Hoeben en Eva Pel gaan in vier avonden bij 37PK in op de nalatenschap van Seth Siegelaub (1941-2013) en zijn betekenis voor de hedendaagse kunst en cultuur. Donderdag 24 maart vindt de vierde én laatste editie plaats.

Seth Siegelaub doorliep een wonderlijke reeks loopbanen, door zich in de jaren '60 in New York te manifesteren als curator van conceptuele kunst, om in de jaren '70 in Parijs een uitgeverij van links-radicale literatuur op te richten. Eind jaren '80 vestigde hij zich in Amsterdam alwaar hij zich ontpopte als een verzamelaar van historische textiel.

SPEAKING OF is een langlopend project waarin Lucas Hoeben en Eva Pel het belang van Seth Siegelaub voor de hedendaagse kunst en cultuur onderzoeken. Zij doen dit in dialoog met een veertigtal andere kunstenaars en experts.
In vier avonden – in september, oktober, februari en maart – wordt met steeds een andere gast-kunstenaar één aspect van zijn nalatenschap belicht. Op deze vierde avond – met als gast Lex ter Braak – staat de taal centraal. Lucas Hoeben en Eva Pel gaan in op de relatie van het teken en de taal tot Seth Siegelaub.
Wat was de betekenis van de taal in Seth Siegelaub’s intellectuele nalatenschap? En hoe zijn bruggen te slaan van deze nalatenschap naar de hedendaagse kunst, en welke lijnen lopen er tussen de roman- en de beeldende kunst?

Lex ter Braak geeft een inleiding tot zijn werk in relatie met het teken en de taal. Daarnaast toont Maria Barnas het geluidswerk De Mot, en brengt Hilke Walraven een voorproef van haar installatie Van bezemsteel tot zuil gepromoveerd.

De avond wordt afgesloten met een kort vraaggesprek met Lucas Hoeben en Eva Pel over het SPEAKING OF-project met als moderator Joost Pollmann.

Deze reeks avonden komt tot stand met steun van Gemeente Haarlem en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

www.speakingof.info

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden