Poeziemiddag Bezemsteel

Kunstenaar Hilke Walraven organiseert 1 mei een poëziemiddag in 37PK.

  • Talk
  • 1 mei 2022


Hilke Walraven (Balgoij, 1994) werkte drie maanden in het gastatelier VOL_22. Deze residentie leidde tot ‘Van bezemsteel tot zuil gepromoveerd’, een ruimtevullende solopresentatie in de tentoonstellingsruimte van 37PK, Platform voor Kunsten in Haarlem. De tentoonstelling is te zien tot en met 22 mei.

Omdat de taal een belangrijke rol speelt in haar werk nodigde Hilke Walraven een aantal kunstenaars en schrijvers uit verschillende kunstdisciplines uit om te midden van haar kunstwerken korte voordrachten te houden uit hun eigen werk. Deze poëziemiddag vindt plaats op 1 mei tussen 15.00-18.00 uur, is publiek toegankelijk en gratis bij te wonen. Na afloop is er een borrel en gelegenheid om alle kunstwerken nog eens van dichtbij te bekijken.

Onder de genodigde sprekers bevinden zich: Janneke Hopman, Marius Bruijn, Pien Verheijen, Max Schulze, Zwaantje Kurpershoek, Kim Steinmann, Liesje Bruinsma, Wolf on skates en Beatrijs Rümke.

Hilke Walraven concentreert zich bij haar observaties op de alledaagse handelingen en rituelen die zo vanzelfsprekend zijn dat ze welhaast onzichtbaar zijn geworden. Dergelijke handelingen, en vooral ook de haperingen daarin, legt zij vast in haar installaties. Net zoals een struikelend iemand het automatisme van het wandelen breekt. Voor de tentoonstelling ‘Van bezemsteel tot zuil gepromoveerd’ bij 37PK transporteerde Hilke Walraven al haar observaties, notities, anekdotes en beschouwingen tot een grote installatie, waarin de reconstructie van een denkbeeldig plein centraal staat. Soms in de vorm van tekstuele werken, dan weer als sculpturen en (ruimtelijke) tekeningen die op een schijnbaar eenvoudige manier aan elkaar geknoopt worden. Achter deze eenvoud gaat echter een enorme complexiteit plaats: de werken en observaties gaan continu de dialoog aan met elkaar, soms fluisterend, soms hun stem verheffend.

Hilke Walraven deed haar opleiding Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar werk is tentoongesteld in meerdere groeps- en solotentoonstellingen in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Den Haag, Nijmegen en Den Helder, en in Buenos Aires (Argentinië). In 2020 maakte zij in opdracht van de Beeldengalerij Dreef een tijdelijk sculptuur voor de openbare ruimte in Haarlem. Hilke Walraven woont in Amsterdam en werkt in Utrecht.

www.hilkewalraven.nl

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden