SPEAKING OF: het boek, het archief en het gesprek rondom Siegelaub

Een avond over Het Boek, Het Archief en tenslotte Het Gesprek én de nalatenschap van Seth Siegelaub met bijdragen van Nicoline van Harskamp, Lucas Hoeben, Eva Pel en Isfrid Siljehaug.

  • Talk
  • 24 februari 2022

Kunstenaars Lucas Hoeben en Eva Pel gaan in vier avonden bij 37PK in op de nalatenschap van Seth Siegelaub (1941-2013) en zijn betekenis voor de hedendaagse kunst en cultuur. Donderdag 24 februari vindt de derde editie plaats.

Seth Siegelaub doorliep een wonderlijke reeks loopbanen, door zich in de jaren ‘60 in New York te manifesteren als curator van conceptuele kunst, om in de jaren ‘70 in Parijs een uitgeverij van links-radicale literatuur op te richten. Eind jaren 80 vestigde hij zich in Amsterdam alwaar hij zich ontpopte als een verzamelaar van historische textiel.

SPEAKING OF is een langlopend project waarin Lucas Hoeben en Eva Pel het belang van Seth Siegelaub voor de hedendaagse kunst en cultuur onderzoeken. Zij doen dit in dialoog met een veertigtal andere kunstenaars en experts.

In vier avonden - in september, oktober, februari en maart - wordt met steeds een andere gast-kunstenaar één aspect van zijn nalatenschap belicht. Op deze derde avond staat Siegelaub’s liefde voor de publicatie centraal. Hoe kan drukwerk zorgdragen voor de distributie van kunst, cultuur en politieke ideeën, maar ook: kan een boek ook een tentoonstelling zijn? Er worden op de avond lijnen getrokken van Siegelaub’s experimenten met drukwerk naar kunstenaars in de huidige tijd, die zich bezighouden met het boek als medium op zich. Hoe kijken deze kunstenaars naar het boek en het archief?

De avond wordt afgesloten met een vertoning van een fragment van het recente videowerk Mijn Naam is Taal van Nicoline van Harskamp.

Deze reeks avonden komt tot stand met steun van Gemeente Haarlem en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

www.speakingof.info

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden