SPEAKING OF: de ruimte / de toonzaal, een avond rondom Seth Siegelaub

Een avond over de tentoonstelling en de tentoonstellingsruimte en de nalatenschap van Seth Siegelaub met bijdragen van Karien Beijers, Lucas Hoeben en Eva Pel.

  • Talk
  • 28 oktober 2021

Kunstenaars Lucas Hoeben en Eva Pel gaan in vier avonden bij 37PK in op de nalatenschap van Seth Siegelaub (1941-2013) en zijn betekenis voor de hedendaagse kunst en cultuur. Donderdag 28 oktober vindt de tweede editie plaats.

Seth Siegelaub doorliep een wonderlijke reeks loopbanen, door zich in de jaren ‘60 in New York te manifesteren als curator van conceptuele kunst, om in de jaren ‘70 in Parijs een uitgeverij van links-radicale literatuur op te richten. Eind jaren 80 vestigde hij zich in Amsterdam alwaar hij zich ontpopte als een verzamelaar van historische textiel.

SPEAKING OF is een langlopend project waarin Lucas Hoeben en Eva Pel het belang van Seth Siegelaub voor de hedendaagse kunst en cultuur onderzoeken. Zij doen dit in dialoog met een veertigtal andere kunstenaars en experts.

In vier avonden - in september, oktober, november en januari - wordt met steeds een andere gast-kunstenaar één aspect van zijn nalatenschap belicht. Op deze tweede avond staan Siegelaub’s verregaande experimenten met het concept tentoonstellen centraal. Er worden op de avond lijnen getrokken van Siegelaub’s tentoonstellingsexperimenten naar kunstenaars in de huidige tijd die zich bezighouden met het tentoonstellen als medium op zich. Gastkunstenaar is Karien Beijers, die ingaat op hoe ruimte binnen haar werk dient als materiaal.

Deze reeks avonden komt tot stand met steun van Gemeente Haarlem en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden