The Alphabet of Lost Order

Onder de overkoepelende noemer The Alphabet of Lost Order brengt Lex Ter Braak zijn werk samen. Deze titel verwijst naar de wereld, de natuur en het landschap die wij door ons eigen toedoen verloren zijn en naar de taal die ons uit de wereld verdreef terwijl wij die overmeesterden. Dat verlies zichtbaar maken, beweegt hem en zijn werk.

  • Expositie
  • 14 januari – 18 februari 2024

In zijn werk wil hij door de taal en het beeld heendringen om de verloren werelden achter hun ordeningen te benaderen. Niet om die letterlijk te schilderen maar om ze metaforisch op te roepen. Dat wil zeggen: omzetten in een werkelijkheid waarin beelden organische, bewegelijke vormen zijn, woorden uiteenvallen en letters zwevende tekens worden. Zij verbinden zich met andere vormen, sporen, weefdraden, verf. Zo is elk werk een op zichzelf staande uitsnede dat met elk ander werk in verbinding kan worden gebracht.

De solotentoonstelling The Alphabet of Lost Order #5 van Lex ter Braak wordt zondag 14 januari geopend en is te zien t/m 18 februari 2024.

Curatoren: Lex ter Braak & Martijn Lucas Smit

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden