SOUNDWAVES

In SOUNDWAVES komen tekeningen tot leven door film en muziek. De tekenwerken van Lenneke Overmaat vormden de inspiratiebron voor de Finse pianist/componist Ida Alanen voor een solo-muziekuitvoering op de piano. De fotograaf/filmer Paul de Ceuninck van Capelle maakte een video waarin de tekeningen lijken te dansen. Deze film is de basis voor een tweede muziekuitvoering van Ida Alanen samen met de gitarist Francisco Garrido (Venezuela) en de klarinettist/saxofonist Daniel Green (Canada). De elementen ritme, beweging, herhaling en dissonantie blijken voor de makers gemeenschappelijk te zijn en door de onderlinge kruisbestuiving ontstaan nieuwe betekenissen met als resultaat SOUNDWAVES.

  • Expositie
  • 3–12 november 2023

Het ontstaan van SOUNDWAVES komt voort uit een onderzoek van Lenneke Overmaat naar haar handschrift. In haar kunst schrijft zij vaak in spiegelbeeld, een bijna niet te lezen handschrift voor de kijker. Dat bracht haar op het idee een eigen handschrift te ontwerpen, een zogenaamd asemisch handschrift waarin de symbolen geen vooraf bedachte betekenis hebben. Haar ontwerp deed haar denken aan een muziekschrift, een grafische partituur waarbij het muziekverloop met tekens en symbolen wordt weergegeven in plaats van met noten in de traditionele bladmuziek.

Opening en openingstijden
De tentoonstelling is op zaterdagen en zondagen 4 en 5 november en op 11 en 12 november van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken, op donderdag en vrijdag 9 en 10 november van 13.00 tot 17.00 uur. Vrijdagavond 3 november van 17 tot 20 uur is de opening, samen met de Kunstlijntentoonstelling van Studio37 (zie verder in deze nieuwsbrief).

Concerten
Tijdens de tentoonstelling zijn er twee live concerten in 37PK, op vrijdag 10 november (20 u) en zondag 12 november (10 u). Kaarten voor de vrijdag zijn bijna uitverkocht, voor zondag 12 november zijn nog kaarten beschikbaar!
Toegang 7,50 euro. Tickets te koop via overmaat@planet.nl.

SOUNDWAVES kun je ook beleven via www.soundwavesgallery.online.
Met dank aan het Conservatorium Van Amsterdam, het Haarlemsche Muziekfonds en het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden