Sometimes you look into a tube and there’s nothing in it

Wat als er straks geen bomen meer zijn, maar alleen nog maar als boom vermomde zendmasten? Do you believe in life after nature?

In een duopresentatie laten Martijn Petrus en Marianne Hotske Hamersma een reeks nieuwe werken zien. Beide kunstenaars refereren aan fenomenen uit het dagelijks leven die een toenadering tonen naar het idee van natuur en proberen artificieel leven te geven aan niet-menselijke objecten. Ze transformeren observaties uit het dagelijks leven naar hun eigen wereld met een liefdevolle, licht cynische blik.

OPENING: vrijdag 3 februari 17 - 20 uur

  • Expositie
  • 3 februari – 19 maart 2023

Het werk van Marianne Hotske Hamersma bestaat voornamelijk uit installaties waarbij meerdere technieken worden samengebracht. Materiaal, esthetiek en vorm ontleent zij aan mode, alledaagse productverpakkingen en architectuur. Het werk van Marianne speelt met de werkelijkheid en het verplaatsen (en dramatiseren) van de werkelijkheid in een andere context zoals een kunstruimte. Thema’s uit boeken, series en tekenfilms komen vaak terug in het werk; een voorliefde voor drama en Camp is terug te zien in de beelden en quotes die ze in haar werk gebruikt.

Binnen zijn praktijk laat Martijn Petrus een fascinatie zien voor de manieren waarop we binnen onze maatschappij omgaan met natuur en hoe dit binnen ons dagelijks leven vorm aanneemt. Hij verdiept zich in verschillende, elkaar overlappende onderwerpen, zoals milieubewustzijn/conservatie, (eco)toerisme, lifestyle/branding en natuurwetenschap. Dit onderzoek brengt hij samen met zijn eigen dagelijkse observaties met als doel een beeldtaal te creëren die de eigenaardigheden van onze relatie tot de natuur belicht. Martijn Petrus werkt binnen verschillende disciplines en combineert vaak binnen hetzelfde project werken die zowel spelenderwijs als conceptmatig tot stand gekomen zijn. Gedurende een verblijf in het gastatelier VOL22 van 37PK maakte hij enkele nieuwe werken voor de tentoonstelling.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden