off - line - on

Liesje heeft de afgelopen maanden gewerkt aan dit project in het gastatelier VOL22 van 37PK en ontwikkelde een tekenwandeling en een tentoonstelling.

  • Expositie
  • 17 juli – 29 augustus 2021

Liesje van den Berk presenteert haar onderzoeksproject off - line - on bij 37PK. Een zoektocht naar manieren om via tekenen direct contact te maken met anderen in een tijd waarin we afstand tot elkaar moeten houden. Liesje heeft de afgelopen maanden gewerkt aan dit project in het gastatelier VOL22 van 37PK en ontwikkelde een tekenwandeling en een tentoonstelling, die van 17 juli t/m 29 augustus te zien is.

De expositie bij 37PK is constant in verandering als een plattegrond van de stad. Gedetailleerde tekeningen en vluchtige lijnen wisselen elkaar af in deze getekende installatie. Het publiek kan over de plattegrond heen dwalen of actief een spoor achter laten door mee te gaan op een tekenwandeling. In de tekenwandeling 'Line - off - Line’ gaan de deelnemers samen met Liesje via tekenacties een dialoog aan met Haarlem en elkaar.

off - line - on is ontstaan als tegenreactie op het telefoongebruik in onze huidige samenleving. Wij houden onze telefoon vast als een kostbaar object. Weinig onderlinge gesprekken of open blikken wanneer we onderweg zijn, maar wanhopig gestaar naar de telefoon op zoek naar contact elders. Waar zijn we? Door de telefoon zijn we vaak in meerder werelden en werkelijkheden tegelijk, maar wanneer zijn we nog wel echt hier?

Loop mee met de tekenwandelingen!

Zet één stap, zet één lijn, op een blanco papier is alles mogelijk. Verlaat je veilige digitale bubbel en laat je telefoon achter. Voel, zie, ruik, luister en ervaar met je potlood op deze tekenwandeling. Een tekenwandeling waarbij je geen tekenervaring nodig hebt en Liesje van den Berk je op performatieve manier meeneemt door de stad.Op deze momenten vinden tekenwandelingen plaats:

• Vrijdag 16 juli 14-15.30 uur (voorafgaand aan de tentoonstellingsopening)
• Vrijdag 30 juli 15-16.30 uur
• Vrijdag 6 augustus 15-16.30 uur
• Vrijdag 13 augustus 15-16.30 uur
• Vrijdag 20 augustus 15-16.30 uur

Start- en einde van de wandeling bij 37PK.

Deelname is gratis, graag aanmelden via 37pkhaarlem@gmail.com

Foto's: Tom Janssen

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden