Downstream

De Project-X rellen in Haren, comazuipen, pestgedrag - dit zijn bekende voorbeelden van negatieve groepsdruk. Iedereen heeft met groepsdruk te maken, maar wat weten we eigenlijk over groepsdruk? Hoe kan het dat mensen onder groepsdruk dingen doen die ze normaal niet zouden doen? Hoe komt het dat in groepen de situatie snel kan escaleren? Hoe kun je als individu omgaan met groepsdruk?

  • Expositie
  • 25 mei – 23 juni 2013

37PK en GenerationWhy, platform voor jonge mediators, haken in op de actualiteit en organiseren samen DOWNSTREAM, groepsdruk in beeld, een combinatie van kunst en participatie, voor en door jongvolwassenen. DOWNSTREAM bestaat uit een evenement, een groepstentoonstelling en workshops.

DOWNSTREAM tentoonstelling

26 mei t/m 23 juni 2013

Groepstentoonstelling met selectie van werken van jonge beeldend kunstenaars die elk een aspect van groepsdruk belichten. De druk om populair te zijn, druk om te voldoen aan verwachtingen, het individu binnen de massa, veiligheid en pressie binnen subculturen: in videowerken, tekeningen en installaties komen deze thema's terug. In het souterrain de vertoning van een compilatiefilm van opzienbarende experimenten.

Deelnemende kunstenaars: R'm Aharoni, Saskia Burggraaf, Eef Hilgers, Thijs Jansen, Vincent Knopper, Jasmin Peco, David Stevens, Sander Wiersma

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden