Boekpresentatie SPEAKING OF CONVERSATIONS

Lucas Hoeben en Eva Pel presenteren de feestelijke lancering van SPEAKING OF CONVERSATIONS - 31 practice-based gesprekken in het licht van Seth Siegelaub op zondag 21 januari om 17 uur bij 37PK.
De levensgezellin van wijlen Seth Siegelaub (1941-2013), Marja Bloem zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Lucas Hoeben en Eva Pel zullen daarna een performatief kijkje geven in het boek.

  • Event
  • 21 januari 2024

Seth Siegelaub: van grondlegger van de conceptuele kunst en verspreider van links-radicale literatuur tot specialist in historisch textiel. Siegelaubs tomeloze energie en zijn grenzeloze nieuwsgierigheid, letterlijk én figuurlijk, is niet alleen illustratief voor de onbevangenheid van de kunstpraktijk, maar zet bovendien aan tot reflectie en onderzoek.

Zijn geschiedenis is door Lucas Hoeben en Eva Pel als nalatenschap ingebracht in 31 ontmoetingen met kunstenaars en andere experts - schrijvers, ontwerpers, bestuurders en denkers, - in wie zij zijn uitzonderlijke gedachtengoed geprojecteerd zien.

Na een inleiding over de persoon Siegelaub en zijn belang voor de hedendaagse kunst, voert deze publicatie langs deze ontmoetingen, waarin voor het kunstdiscours bijzonder relevante onderwerpen als authenticiteit en auteurschap, het individu en het collectief, de macht of onmacht van politiek en activisme, de spanningsvelden tussen kunst en de kapitalistische markt of tussen de niche en het veelomvattende aan bod komen.

Het boek is verkrijgbaar via de betere boekhandels en bij 37PK, verkoopprijs 15 euro.

Uitgave Set Margins', vormgeving Claudia Doms | ISBN: 978-90-833501-5-8

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden