BeamThis!

Op zaterdagavond 20 april opent kunstplatform 37PK haar deuren voor alweer een nieuwe editie van de succesvolle Popup-Projections-Expo BeamThis! Een twintigtal kunstenaars projecteert dan lichtbeelden waarbij een boeiende diversiteit aan uitingsvormen te zien zal zijn: videokunst, animaties, installaties, video-mapping, VJ-sets, slideshows.

37PK is te vinden op Groot Heiligland 37. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

  • Event
  • 20 april 2024

Er zijn tijdens BeamThis! werken te zien van onder anderen: Machteld Aardse, Femke Kempkes en Jeroen Kriek - in coproductie met MAPA (Moving Academy for Performing Arts), ARTCORE Haarlem, Joep Backhuijs, Karien Beijers, Frank Bindels, Linda van Bruggen, Rob Daniëls, Bethany de Forest, Marieke Gelissen, Herman van den Heuvel, Hugo Loning, Nils Mühlenbruch, Tenedle, Ytje Veenstra.

Er zijn optredens van Nachtvocht en van Drifter TV. Nachtvocht is een elektronisch experiment vol onverwachte wendingen waarbij hypnotiserende visuals en beats elkaar beïnvloeden. Nils Mühlenbruch aka Drifter TV, een audiovisuele dance act die van het scherm springende animaties samenvoegt met een mix van Acid, Techno en Punkfunk Beats.

Drie eerdere edities van BeamThis! in 37PK, Kunstacademie Haarlem en Sociëteit Vereeniging Haarlem waren artistiek gezien bijzonder geslaagd, erg goed bezocht en een groot succes.

BeamThis! is gebaseerd op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. BYOB houdt in: prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. De allereerste editie van BYOB was in Berlijn. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.

BeamThis! werkt samen met de Haarlemse organisaties Kunst Centrum Haarlem, 37PK en De Vishal en wordt ondersteund door vrijwilligers.


BeamThis!

20 april 2024

20.00 - 00.00 u.

37PK, Platform voor Kunsten

Groot Heiligland 37, Haarlem


Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden