Lancering Haarlem Buitenbeeld podcastserie

Een podcast met verhalen over kunst in de publieke ruimte in Haarlem.

Altijd al willen weten waar die abstracte beelden in het park vandaan komen? Of wat dat kleurige kunstwerk is dat je uit het treinraam ziet? Kom dan zondagmiddag 2 april naar de lancering van de podcast Haarlem Buitenbeeld bij kunstplatform 37PK, met een live performance van de makers.

~Zondag 2 april 16.30 uur ~

  • Performance
  • 2 april 2023

In de podcast Haarlem Buitenbeeld gaan kunstcriticus Sietske Roorda en theatermaker Marius Bruijn op zoek naar de verhalen achter kunstwerken die op straat te vinden zijn in Haarlem. Veel van deze beelden zijn zo vertrouwd dat ze je niet eens meer opvallen. Andere kunstwerken zijn in de vergetelheid geraakt en kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Maar al deze kunstwerken vertellen een verhaal over de stad en de mensen die er wonen.

In de podcast worden zowel klassieke kunstwerken, zoals het standbeeld van Laurens Coster, als hedendaagse kunstwerken, zoals de sculpturen van Dora Dolz en Hannes Kuiper besproken. De zoektocht leidt van het historische centrum tot andere woonwijken in de stad. En elke aflevering begint met een kort hoorspel, geïnspireerd op de kunstwerken, waarbij fictie en werkelijkheid door elkaar heenlopen. Zo kunnen bewoners en bezoekers van Haarlem op een nieuwe manier de omgeving ontdekken, waar telkens andere verhalen in opduiken.

Sietske Roorda is freelance schrijver en kunstcriticus. Ze heeft onder andere geschreven voor Metropolis M, Tubelight en Het Financieele Dagblad. Binnenkort verschijnt haar boek Kunst in de Molenwijk, geschreven in opdracht van tentoonstellingsruimte Framer Framed.

Marius Bruijn is erfgoedspecialist en theatermaker. De afgelopen jaren maakte hij theater en hoorspel over onder andere het middeleeuwse Kaas-en-brood-oproer. Daarnaast maakte hij een videoserie over kunst en erfgoed in Haarlem.

De eerste twee aflevering van Haarlem Buitenbeeld zijn vanaf 2 april te beluisteren via de website van 37PK, HaarlemsBeeld, Soundcloud en andere bekende podcastkanalen.

Lancering
Datum: 2 april - 16:30

Haarlem Buitenbeeld werd mede mogelijk gemaakt door Cultuurstimuleringsfonds van de Gemeente Haarlem en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden