Kunstlijn expositie

Studio37 (onderdeel van 37PK) toont tijdens de Kunstlijn een groepstentoonstelling met recent werk van negentien kunstenaars, die coaching krijgen in Studio37. Curator van de tentoonstelling is pietsjanke fokkema, docent, kunstenaar en drijvende kracht achter Studio37. Er is veel uiteenlopend werk te zien, zowel tekeningen/ schilderijen/ fotowerken als ruimtelijk werk en installaties. Het gebruik van materialen is zeer divers.

  • Expositie
  • 3–12 november 2023

De kunstenaars werken vanuit diverse disciplines en met uiteenlopende materialen; ze zijn op zoek naar hun eigen stem en om hun eigen verhaal te vertellen. Er wordt onderzoek gedaan naar symbolen, mythes, relaties, schoonheid. Er wordt contact gemaakt met de natuur en met diepere waarheden. Er wordt gezocht in het verleden en gebruik gemaakt van gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Er wordt gegrasduind in het onderbewuste om het eigene te vinden. Er zijn schilderijen, tekeningen, foto’s, surrealistische collages, minutieus nagetekende filosofieboeken, touwwerken, speels getekende dagboeken, hangende mobielen en een draaiende theater met geluid te zien. De curator zorgt ervoor dat de werken een relatie met elkaar aangaan zodat er een prikkelende en samenhangende tentoonstelling komt te staan.

De deelnemende kunstenaars zijn: Christien van Andel, Jelske Boonstra, Luzia Engesser, Marguerite Feld, Jorna Go, Rogier ten Hacken, Eveline Hardeman, Marja van Hout, Emilie Jansen, Marjolein Kool, Brecht Langhout, Angeline Rood, Corinne Rijks, Brigitte Stark, Floris van der Veen, Betty de Vries, Hansje Vijselaar, Saskia Wolda en Marion van der Zwan. Allen krijgen zij in Studio37 artistiek-inhoudelijke coaching van pietsjanke fokkema.

Opening en openingstijden
De tentoonstelling is op 4 en 5 november en op 11 en 12 november van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken in het souterrain van 37PK aan Groot Heiligland 37 in Haarlem. Vrijdagavond 3 november van 17 tot 20 u is de opening, samen met de tentoonstelling van Lenneke Overmaat.

Studio37
De kern van Studio37 is het begeleiden van kunstenaars in hun kunstzinnige ontwikkeling. De coaching richt zich op onderzoek; de gesprekken zorgen voor een verdieping van en reflectie op het werk van de kunstenaars in alle mogelijke disciplines. Er worden prikkelende vragen gesteld om de kunstenaar dieper te laten nadenken over zijn/haar werk met de bedoeling een eigen weg te vinden die dichter bij hem/haar zelf staat.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden