Being The Beat

Alles is ritme. CellaVie L*A*B, een samenwerkingsverband van Marcella Kuiper (CellaVie) en Albert Aarts (L*A*B), transformeert de ruimte van 37PK tot een immersieve ervaring, waar ritme ontstaat uit licht en beweging.

  • Expositie
  • 8 februari – 28 september 2020

Nieuwe technische innovaties veranderen de maatschappij. Deels door veranderende communicatiemiddelen en sociale media zijn de grenzen tussen werk, vrije tijd en andere bezigheden vloeiend geworden. Dit samenspel van technologische vernieuwingen hebben invloed op de verschillende ritmes van het bestaan. Het leven heeft een ritme, is constant in beweging. Een ritme om naar te luisteren - ritme zorgt voor herkenning, rust en overzicht. Misschien is het tijd om te luisteren en weer een eigen ritme te vinden: being the beat.

Being The Beat is het resultaat van een VOL22-werkperiode van beeldend kunstenaar Marcella Kuiper. Naast het werken in het gastatelier heeft zij de mogelijkheid gekregen enkele weken op locatie in de tentoonstellingsruimte van 37PK aan de slag te gaan. Zij combineert hier bestaand en nieuw werk. Op deze manier heeft zij in nauwe samenwerking met L*A*B en met een soundscape van LABOR (Jorinde Kuiper) kunnen toewerken naar een speciaal op de ruimte toegesneden installatie. Licht staat voor CellaVie L*A*B centraal. Licht laat ons kijken, licht laat ons zien, maar het blijft ongrijpbaar. Als je de knop uitzet is het verdwenen, een vluchtig symbool van de tijdelijkheid der dingen.

Alles is ritme. Alles, al het werk, alle geluid is ritme. Elke stap die we zetten is ritme. Elk woord dat we spreken is ritme. Dus we zitten nu allemaal in dit ritme. Alles is ritme. Er is geen beweging zonder ritme.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden