Roel Ebbinge

Ik neem de kijker mee in mijn belevingswereld, toon mijn fascinaties en presenteer daarmee mijn blik op de maatschappij aan de beschouwer.

Mijn werk en een reislustige karakter bracht mij op veel plaatsen in de wereld, daarmee kennis verwervend van de culturele diversiteit. Ik aanschouwde destructie van dichtbij en tot welk onmenselijk handelen de mens in staat is. Daartegenover kon ik ervaren welke enorme veerkracht en liefde in een bevolking kan huizen. Die contradictie is misschien wel de brandstof voor mijn niet aflatende nieuwsgierigheid naar de mens in relatie tot anderen.


Door mijn ervaringen zie ik de begrippen vrijheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid als belangrijkste voorwaarden om tot een vredige en volmaakte maatschappij te komen. Ik omarm ze, streef ze na en daarmee worden het terugkerende elementen in mijn werk.

Het beeld als uitingsvorm geeft mij de mogelijkheid om creatief een boodschap over te brengen. Direct of indirect beschrijven de foto’s ervaringen. Ik stimuleer de kijker zelf te interpreteren en zijn of haar eigen overtuiging tegen het licht te houden.
In het seriematige werk gaat ik in op de verbanden tussen mensen of juist het ontbreken van dat verband. Ik geef de weerslag van de effecten van sociale en maatschappelijke ontwikkelingen weer in beelden.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden