Oscar van der Linden

Ik (Oscar van der Linden, 1958) heb een achtergrond als grafisch ontwerper en heb glaskunst gestudeerd in België. Ik combineer natuurlijke materialen (zoals vilt, hout, wol en touw) op ongebruikelijke manieren om glassculpturen en installaties te creëren die putten uit mijn subjectieve ervaring van kanker en herstel en de bredere esthetiek van welzijn en verval in de natuurlijke wereld. Mijn afstudeertentoonstelling ging over het effect van emotionele toestand op het genezingsproces en omvatte, naast traditionele glazen afgietsels, objecten die waren gevormd met behulp van moderne 3D-printtechnieken en klinische rekwisieten.
Geïnspireerd door mijn achtergrond in grafisch ontwerp en fotografie, experimenteer ik ook graag met de optiek van glas met behulp van verschillende polijsttechnieken om de oppervlaktetextuur te veranderen, soms door tekst in de werken in te bedden. Ik werk met name met ovengevormde glastechnieken en zandstralen.

Beeld

Video

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden