Nieke Koek

Ik ben interdisciplinair beeldend kunstenaar. Mijn werk gaat over de beleving van het lichaam in de breedste zin van het woord.
Ik studeerde Artscience (BA) in Den Haag en 'Cure' (MA) aan het Sandberg Instituut. Ik maak video installaties, sculpturen, performance, textielkunst, objecten, audio, etc. Ik werk graag samen met professionals uit de zorg en individuele patienten. Mijn werk is 1-9-2022 t/m 8-1-2023 te zien in Museum de Fundatie in mijn solo tentoonstelling Gelichaamd.

https://www.museumdefundatie.nl/nl/nieke-koek/

"Nieke Koek (Roelofarendsveen, 1982) heeft een levenslange fascinatie voor het (on)vermogen van het menselijk lichaam. Haar werken zijn poëtische vertalingen van het lichaam, en ze verheft dagelijkse, lichaamseigen zaken tot kunst. Als een goed getrainde acteur analyseert en internaliseert ze haar lijf en dat van anderen, om zo ook de kijker bewust te maken van het eigen lichaam.
In haar kunst stelt Nieke Koek vragen over onze gezondheidszorg: want wat zou er gebeuren als je de beleving een grotere rol zou laten spelen? Om dat te onderzoeken heeft Koek meerdere samenwerkingen met ziekenhuizen en universiteiten. Zo werkt ze ook in co-creatie met terminale patiënten. Ze biedt een nieuwe visie op gezondheidszorg, het lichaam en daarmee het leven.
Het oeuvre van Nieke Koek kan alle verschijningsvormen aannemen: van video tot performance, van borduurwerk tot sculptuur. Het gaat haar in haar werk niet om de vorm, maar om de ervaring. Gelichaamd is haar eerste museale solopresentatie."

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden