Marieke De Greeuw

Na een opleiding als modeontwerper aan het AMFI te hebben afgerond en heel wat omzwervingen in de ontwerp en interieur branche heb ik in 2020 mijn vast baan opgezegd om verder te gaan met mijn passie.

Het zelf ontwerpen en maken van keramieken woondecoratie die ik verkoop in mijn webshop. Ik maak alleen producten die ik bij mij in huis zou willen hebben. De producten zijn zo duurzaam mogelijk gemaakt en toegankelijk voor groot publiek. Geinspireerd door alles wat ik tegen kom in kunst, films, de natuur, trends en vraag van mijn doelgroep. Ik werk deels met gerecycelde klei en maak gebruik van verschillende technieken, draaischijf, plakken, nerikomi. Als ik kan vernieuwen blijf ik geinspireerd en creeer ik het beste werk. Ik houd van simpele vormen, licht en kleur en dat zie je terug in mijn ontwerpen. Ik werk niet vanuit een concept maar creeer en zo ontstaan nieuwe vormen, kleuren of patronen in mijn werk.

Ik werk nu nog vanuit de schuur in onze tuin. Inmiddels is de woonkamer ook deel geworden van mijn atelier en geef ik workshops. De ruimte is te klein geworden om door te kunnen groeien dus ik ben opzoek naar iets groters.

Daglicht zou fijn zijn en plek voor mijn draaischijf, stromendwater met bezinkbak en keramiekoven (op 220 volt geen krachtstroom nodig).

Voor meer werk: www.theclayshaper.com

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden