Margot Kat

Kunstenaar en ontwerper Margot Kat doet uitvoerig onderzoek naar de schoonheid en wijsheid van de natuur. Dit vertaalt zij naar keramische verhalen waarmee ze de toeschouwer uitnodigt om vanuit een ander perspectief naar de natuur te kijken en een nieuwe verbinding met haar aan te gaan. Tijdens lange wandelingen ontstaan fotodocumenten die de basis vormen voor experimenten met natuurlijke vormen en de materiaaleigenschappen van porselein en steengoed. Haar werk ontstaat met handvorm technieken en beweegt zich rond thema's als oorsprong, verbinding, groei en vergankelijkheid.

Tales of Trees, het verhaal van de bomen, is een collectie keramische wandsculpturen en ruimtelijk werk geïnspireerd op de schoonheid en wijsheid van bomen. Margot ervaart een diepe verbinding met de natuur en voelt zich in het bos omarmt door de bomen. Als een botanische familie observeert ze nieuwsgierig hun imposante lichamen, hun unieke getekende huid en hoe wortels en takken groeien naar water en licht.

Forest Bodies vertelt een verhaal in keramiek over de groei en vergankelijkheid van botanische ‘lichamen’. Bij Forest Skins beschouwt Margot de natuur als kunstenaar en de huid van de boom als een abstract keramisch schilderij. Met collectie Forest Roots deelt Margot haar jarenlange fascinatie voor wortels en wortelstelsels. Wandsculptuur ‘Rootweb’ toont bijvoorbeeld de groeistadia van wortels in verschillende grondsoorten en bij ‘Field of Roots’ verandert ze het perspectief en groeien wortels omhoog.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden