Madelief van de Beek

Ik ben beeldend kunstenaar en scenograaf. Mijn werk bestaat voornamelijk uit kunstinstallaties en videowerk. In 2020 studeerde ik af aan de bachelor 'Fine Art' aan De Willem de Kooning Academie (Rotterdam) en in 2023 behaalde ik een mastergraad in de studie van Scenografie aan de HKU (Utrecht).

Artist Statement:
Tijd is een belangrijk onderdeel in mijn werk. Zowel thematiek (bijvoorbeeld rouw) als in keuze tot het materiaal (zoals bloemen). Materiaal dat fragiel en tijdsgebonden is brengt een bepaald gevoel teweeg. Het is vluchtig en voelt speciaal, het staat er immers maar voor even. Mijn bedoeling is niet om mensen het gevoel te geven dat zijzelf fragiel en tijdelijk zijn. Sterfelijkheid is een thema binnen mijn werk. Maar nog veel belangrijker vind ik, om met mijn werk een bewustwording te creëren van ons precaire - maar vooral ook - wonderlijke leven. Ik speel graag met een kinderlijke verwondering, die sterk in contrast staat met grote maatschappelijke dilemma’s.

Hoe persoonlijker het verhaal en hoe meer details ik prijs geef. Hoe dichter ik met mijn werk, tot het publiek kom. Het maakt me kwetsbaar. Maar daardoor ook bereikbaar. Ik geloof dat je als kunstenaar niet “de waarheid” in pacht hoeft te hebben. Je brengt als kunstenaar een bepaald perspectief, een droom, een vertwijfeling met je mee. Je manipuleert een besef van tijd een ruimte.

Beeld

Video

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden