Linda Coussement

Ik ben van oorsprong business consultant die via allerlei omwegen en wereldreizen langzaam maar zeker de kunsten in is gerold. Ik heb een roman geschreven genaamd 'CONTRAST' die met een geest als hoofdkarakter de zin van het leven uitpluist en mijn fotografie is hier een visuele aanvulling op (meer info www.lindacoussement.com).

Mijn werk is zwart/wit, impressionistisch, abstract, en maakt gebruik van heftige contrasten, lange sluitertijden, en filters om een surrealistische indruk te wekken.

Hoewel ik ook natuur- en straatfotografie doe, bestaat de kern uit zelfportretten. Dit, om symbolisch gezicht te geven aan de vele maskers die personen in de wereld dragen, de verschillende aannames die mensen van een ander hebben, en om mijzelf als 44-jarige vrouw die zich nooit comfortabel heeft gevoeld voor de camera uit mijn eigen hokjes te duwen.

Mijn shoots zijn een bewegende meditatie die vanuit een bepaalde inspiratie (zoals werk van een ander, een scene in een film, of een schilderij) beginnen en zich gedurende een dag ontwikkelen. Ik gebruik een afstandsbediening en schiet veel; meestal eindig ik met zo'n 1000 foto's. Uit deze set pik ik de allerbeste en die edit ik op voornamelijk contrast en belichting in Lightroom. Mijn streven is om zoveel als mogelijk 'in camera' te doen en ik maak nagenoeg nooit gebruik van Photoshop.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden