Karin Janssen

Biografie

Ik ben Karin Janssen, geboren in Utrecht in 1980. Na mijn studie aan de AKV St Joost in Den Bosch zette ik verschillende kunstprojecten op in Ecuador, Peru en Paraguay en deed een residency in São Paulo. In Amsterdam zette ik Stichting NIKA Kunstprojecten op en in Londen runde ik Karin Janssen Project Space met exposities die regelmatig genoemd werden als "Top London art exhibitions to see". Ik heb internationaal tentoongesteld en mijn werk heeft veel aandacht gekregen van de pers. Na Shanghai kwam Taipei, waar ik grote solo exposities heb gehad in New Taipei City Arts Center en in Taiwan Contemporary Culture Lab (C-LAB). Haarlem is nu de ideale plek om mijn reisavonturen af te ronden en te settelen.


Kunstenaars statement
Brullende tijgers, druipende orchideeën en de psychologie van klimaatverandering

Mijn werk confronteert de kijker met de schedels van uitgestorven dinosaurussen die uittorenen boven gouachetapijten van wilde en tropische planten en koraal. Geïnspireerd door de complexe realiteiten die ik tijdens mijn internationale leven op de plekken waar ik ben vind, construeer ik etherische figuren uit vormen en kleuren die donker en verontrustend zijn, maar ook verwoestend mooi.

Mijn laatste solo expositie 'Escape to Solastalgia' verkent de overgang van het vinden van comfort in de natuur naar het lijden in de toekomst van onze ecosystemen. Ik neem de kijker mee de bovenaardse werelden van mijn creaties in - waar ik ze een surrealistische en wrede spiegel voorhoudt van de vervormde realiteiten van ons eigen bestaan.

Door individuele verhalen in te bedden in het gemeenschappelijke verhaal van de verlies van de zekerheid van de wereld zoals we die kennen, wapen ik de kijker met een collectieve verantwoordelijkheid voor het lot van het milieu.

www.karinjanssen.com
www.project-resurrection.com

Beeld

Video

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden