Gerard Veldman

Ik noem mij “Partime painter”. Maar ik ben ook docent Conceptuele ontwikkeling aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik werk daar ook partime voor de opleiding Creative Bussiness. Daar geef ik o.a. les in de vakken Art-Direction en Conceptuele Ontwikkeling. Dat doe ik met veel plezier, net zoals ik veel plezier haal uit schilderen. Ik heb een sterke “drang” om mij creatief te uiten en mijn ideeen om te zetten in pakkende beelden.

Voor mijn schilderijen is de hele wereld en in het bijzonder de wereld van “de beeldcultuur” mijn inspiratiebron. Ik staat open voor prikkels en neemt ze op als een spons. Ik laat mij beïnvloeden door foto’grafie, films, kunst, muziek, architectuur, strips, games en de media. “Het intrigeert me om herkenbare figuratieve beelden met verf in een andere context te plaatsen wat vragen genereerd. Die vragen gaan vaak over codes. “We hebben met elkaar afgesproken wat “normaal” is. Beeld wat afwijkt van bepaalde codes, valt op. Dat doe ik niet alleen dat het gezien wordt, maar ook om te spelen met ingesleten verwachtingspatronen, zowel figuurlijk als inhoudelijk. Ik probeer met mijn beelden aan te zetten tot denken en misschien een andere (lees betere, genuanceerder) zienswijze te ontwikkelen. ”Omdat mijn beelden soms grof van structuur moeten zijn en dan weer verfijnt, is verf voor mij daarvoor het beste materiaal. Ik ben vaak te vinden in mijn atelier in de Egelantier.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden