Florence Marceau-Lafleur

"Wie het werk van Florence bekijkt (...) ziet vreemde, rotsachtige tekeningen die ook weer op lichamen lijken. Ook zie je ballonnen: hun elasticiteit in zwart of roomblank epoxy gestold. Werken in de ruimte zijn er ook: dan gooit Marceau-Lafleur haar eigen lichaam in de strijd, of liever: lichaamsdelen die er uitzien als onderdelen van een sculptuur. Abstract soms, zeker niet iets dat meteen lijkt op een voet of hand. (...)
Marceau-Lafleur heeft veel model gestaan tijdens lessen op de academie in sculptuur. Die vaak urenlange poses zijn voor de één oersaai, maar voor Marceau-Lafleur waren ze het begin van alles. Want naakt in een houding gedwongen, is het lichaam losgekomen van zichzelf. En dus gaan de gedachten stromen. (...) Hoe verhoudt de blik van diegene die naar mijn lichaam kijkt zich tot mijn eigen blik. Is die blik anders? Is het perspectief anders?
Zo, terwijl de kunstenaar model zit, verdwijnt alle gevoel van schaal. Wat rest is de eindeloze poging om dat verloren schaal- gevoel weer terug te winnen op de wereld. En dat is wat Florence Marceau-Lafleur doet."

Lucette ter Borg (voorzitter jury Vishal Kunstprijs, kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker)

Beeld

Video

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden