Evi Vingerling

Mijn geboorte stad is Gouda maar kort na mijn geboorte ben ik naar Georgia in Amerika verhuisd en daar ben ik opgegroeid. De nadruk in mijn jeugd lag op natuur en liefdadigheid. Uiteindelijk is dat ook waar mijn werk op neerkomt: het goeie wat het ervaren van onze omgeving ons doet, zeg maar. Waar de oorsprong van mijn interesse is aangewakkerd door religie, vond ik pas echt ideeën die bij mij paste op latere leeftijd in de filosofieën het Taoisme en van bijvoorbeeld dichters Walt Whittman.

Ik schilder met een lichte waterdragende silica gouache op linen. Deze is mooi helder van kleur maar kan maar dun worden aangebracht anders wordt het broos. De schilderijen zijn het resultaat van tekeningen en notities van momenten waarin de ervaring had uit mijn gedachtes te worden getrokken door de vormen en kleuren om mij heen. Dit zie ik als een dikwijls gewone menselijke kunde die als heilzaam kan worden ervaren.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden