Eva Kreuger

Eva Kreuger studeerde Fotografie aan AKV | St. Joost Breda waar die in 2017 afstudeerde. Ze werd in 2019 geselecteerd door Unseen Foundation voor Futures Photography platform en nam deel aan het BredaPhoto International Talent Program. In 2022 ontving die de Kunstenaar Start beurs van het Mondriaan Fonds.

Kreuger baseert haar onderzoek op de manipulatie en hercompositie van een alsmaar groeiend archief van gevonden fotografisch materiaal. In een herhalend proces van verzamelen, categoriseren en bewerken zoekt die naar circulariteit in de archief praktijk. Belangrijk onderdeel van het bewerken van de afbeeldingen is het gebruik van printers en scanners waarmee Kreuger inzoomt op de materialiteit van het medium. Worstelend met het platte oppervlak van het fotografische medium, verschuift ze de beelden heen en weer tussen twee- en driedimensionale objecten terwijl ze aan sculpturen en installaties werkt.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden