Aquil Copier

Na mijn studie en werkervaring als grafisch ontwerper, ben ik in 2004 afgestudeerd  aan de schilderafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien onderzoek ik op een onconventionele manier het onderwerp waarneming en de verschijningsvormen die olieverf kan hebben. Ik zoek de grenzen op van de verf waarbij ik bijvoorbeeld dunne of dikke draadjes maak van olieverf die in structuren over elkaar heen worden gelegd of giet ik gemanipuleerde olieverf op het doek waarbij de verf tijdens de droging gaat rimpelen. Of maak ik schilderijen waarvan de kleur veranderd als de toeschouwer vanuit een andere positie naar het werk kijkt. Sinds 2021 ben ik bezig met een serie werken waarin ik de voltoon en ondertonen van pigmenten onderzoek en laat zien. Voor mij is het smeren van lagen verf op doek een synoniem voor het creëren van kleine chemische fabriekjes waarbij de pigmenten en ingrediënten van olieverf in de loop der tijd (decennia) chemische reacties met elkaar aangaan.

Mijn werk is genomineerd geweest voor de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst in 2005 en 2007 en is tentoongesteld op diverse kunstbeurzen, in diverse musea en in internationale tentoonstellingen. Ook is mijn werk opgenomen in verschillende nationale en internationale kunstcollecties.

Naast mijn kunstpraktijk geef ik technische cursussen over verf onder de naam Copieright Paintlab en ben ik verbonden aan kunstenaarsverf fabriek Old Holland als adviseur.

Aquil Copier (NL, 1973) woont en werkt in Haarlem en Amsterdam.

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden