Alex Buswijller

Alex Buswijller
Ik ben in 1948 te Rotterdam geboren. Daar volgde ik meerdere opleidingen in tekenen en grafische technieken aan de Vrije Academie in Rotterdam en liep ik stage  bij kunstenaars in hun atelier. Verder heb ik mij ontwikkeld via zelfstudie en dat doe ik nog steeds. Sinds 1989 woon en werk ik in Haarlem, waar ik lid ben van de beroepsvereniging voor beeldend kunstenaars KZOD (Kunst Zij Ons Doel).
In het oudere grafische werk, dat voor het merendeel uit gekleurde linosneden  en monochrome droge naald techniek bestaat, is het thema een jas die met lichaamstaal/houding iets te vertellen heeft of in een situatie verkeerd.
Verder ben en blijf ik gefascineerd door golven aan het strand en de pier van IJmuiden, het eeuwig in beweging zijnde en zichzelf nooit herhalende water.
De nieuwere  prenten worden in mezzotint techniek uitgevoerd, een diepdruk methode die een fluweelachtig donker beeld oplevert.  Op dit moment maak ik werk van "water", opspattend, rollend etc.
In mijn oudere schilderijen probeer ik de stilte en de schoonheid van de duinen, het wad en het strand weer te geven. De nieuwere schilderijen laten composities zien die ontstaan zijn door het gebruik van trefwoorden. Het schilderen doe ik  met olieverf op zowel dragers van linnen, meestal voor de grotere afmetingen b.v. 60 x 80 cm en op paneel voor de kleinere maten.
Het tekenen is en blijft een oefening voor alle technieken, met de landschappen ligt het zwaartepunt op de ruimte en leegte.
zie www.alexbuswijller.nl

Beeld

Meld je aan als kunstenaar

Met een profiel bij 37PK draag je bij aan de zichtbaarheid van de kunstcommunity van Haarlem en profileer je jezelf bij een breed geïnteresseerd publiek!

Aanmelden