De Greiner

De Greiner kent een lange geschiedenis die teruggaat tot begin 1900. In 1903 opent midden in de Haarlemse Rozenprieel een huishoudschool haar deuren. Het gebouw is ontworpen door de architecten J. F. Hamersveld en S. Roog. Rond 1931 kreeg architect Dick Greiner de opdracht om het bestaande onderkomen van de Haarlemse Huishoud- en Industrieschool in het Rozenprieel te moderniseren en uit te breiden met een nieuwe vleugel. De school heeft tot het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw dienst gedaan als huishoudschool. Daarna werd het gebouw nog gebruikt door de hogeschool Haarlem. Vanaf 1995 tot aan de dag van vandaag biedt het onderdak aan kustenaars en kleine ondernemers. Intussen was de bouwkundige staat dramatisch achteruit gegaan. Gelukkig werd er op tijd een reddingsplan opgesteld door de huidige gebruikers, woningbouwcorporatie Ymere en Architectenbureau Van Stigt, die de school hebben omgetoverd tot een multifunctioneel gebouw. In 1999 werd de voormalige huishoudschool aangewezen als rijksmonument. Een nieuw leven voor een oud gebouw, weer helemaal opgeknapt en klaar voor de toekomst.

Het pand bestaat uit twee vleugels waarbij nr 23 kunstenaarsateliers huisvest die onder het gemeentelijk atelierbeleid vallen, terwijl nr 25 kleine (creatieve) ondernemers herbergt en beschikt over individuele kantoorruimtes, co-working plekken en flexplekken in beheer bij Stichting Klein Haarlem.

Nu beschikbaar

  • Oplevering 23 201 4 op 30 09 2019

    Greiner atelier 23-201 (verhuurd)

    63m2 € 500/mnd
  • Voorhelmstraat 23 101 6

    Greiner Atelier 23-101 (verhuurd)

    49m2 € 497/mnd

Aanmelden voor de atelierwachtlijst

Meld je aan voor de atelierwachtlijst en ontvang een e-mail wanneer er ateliers beschikbaar komen. Je hebt hiervoor eerst een actief kunstenaarsprofiel nodig!

Aanmelden