Róbert Batykó nieuwe artist-in-residence

Sinds een aantal dagen hebben wij weer een nieuwe artist-in-residence op bezoek bij DOC4, ons internationale gastverblijf en - studio. De komende maanden zal de Hongaarse kunstenaar Róbert Batykó aan het werk zijn in Haarlem. Hij zal nieuw werk maken voor een solotentoonstelling bij 37PK en tevens werk laten zien in een expositie bij Horizonverticaal, die allebei zullen openen op 19 november.

Róbert Batykó (1981) concentreert zich in zijn werk op de schilderkunst, met zijpaden in digitale werken en collages. Objecten en fenomenen die hij toevallig tegenkomt kunnen de aanleiding vormen voor een werk. Daarbij is de realiteit - in de zin van de tastbare werkelijkheid maar ook weerspiegeld in fotografie en de digitale beeldenrijkdom van het internet - weliswaar het startpunt, maar theoretische vragen over de rol en functioneren van schilderkunst liggen continue als rode draad onder zijn werk.

Róbert Batykó studeerde in 2005 af aan de Hongaarse Universiteit voor Schone Kunsten, afdeling Schilderkunst en volgde het DLA-programma van de Universiteit van Pécs. Hij ontving talrijke prijzen en erkenningen voor zijn werk en exposeerde het in alle prominente Hongaarse instellingen, van het Ludwig Museum via de Hongaarse Nationale Galerie tot het MODEM in Debrecen, naast diverse tentoonstellingen in Europa en de Verenigde Staten. Rond 2013/2014 woonde en werkte hij enkele jaren in Nederland. Hij wordt vertegenwoordigd door acb Gallery in Boedapest.

Meer info is te vinden op zijn website:

Robert Batykó (robertbatyko.com)

Lees ook

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze exposities, evenementen en ander kunstnieuws uit Haarlem.

Aanmelden